قلعه نویی ملی پوشان را به خط کرد (۱۷ آبان ۱۴۰۴) + عکس سومین برد والیبالیست‌های ایرانی در عربستان نتیجه و ویدیوی خلاصه بازی خیبر و تراکتور (۱۷ آبان ۱۴۰۴) | رحمتی ترمز تراکتور را کشید عزیزی خادم گزینه مدیرعاملی استقلال شد نتیجه و ویدیوی خلاصه بازی تاتنهام و منچستریونایتد (۱۷ آبان ۱۴۰۴) | هیجان بعد از دقیقه ۹۰ میلان و اینتر، سن سیرو را خریدند! وزیر ورزش و جوانان تاکید کرد؛ شانس بالای اراک برای میزبانی از دربی + ویدیو شمسایی: نیمه نهایی از فینال مهمتر است طیبی: آماده نیمه‌نهایی هستیم | نتیجه بازی با افغانستان یک اتفاق بود + فیلم برگزاری رقابت‌های مچ‌اندازی قهرمانی خراسان رضوی مهدی رحمتی از خیبر می‌رود؟ قهر باقری با پیروانی صحت دارد؟ برگزاری دیدار تراکتور - پرسپولیس در جام حذفی با حضور هواداران نتیجه و ویدیوی خلاصه بازی فوتسال ایران و تاجیکستان (۱۷ آبان ۱۴۰۴) | صعودی که شیرین نبود بدشانسی در پرسپولیس، مصدومیت دوباره مارکو باکیچ شیراز در آستانه میزبانی دربی ۱۰۶ معاون ورزشی باشگاه پرسپولیس تهران: مشهد می‌تواند میزبان دربی باشد رسانه‌های رسمی بی‌مسئولیت | دربی‌ای که از رسانه‌ها آغاز شد شروع امیدبخش اوسمار | پرسپولیس دوباره نفسِ حمله گرفت پخش زنده بازی فوتسال ایران و تاجیکستان (۱۷ آبان ۱۴۰۴) + تماشای آنلاین
سرخط خبرها

افزایش تعداد دورگه‌های تیم ملی | ضربه دیگری بر پیکر بی‌جان بسکتبال

  • کد خبر: ۵۲۶۶۰
  • ۲۴ آذر ۱۳۹۹ - ۱۴:۱۹
افزایش تعداد دورگه‌های تیم ملی | ضربه دیگری بر پیکر بی‌جان بسکتبال
در میان اخبار رسمی استخدام بازیکنان خارجی توسط تیم‌های باشگاهی، اخبار غیررسمی مبنی بر حضور دورگه‌های بسکتبال در تیم ملی به گوش می‌رسد.
گروه ورزش/شهرآرانیوز، تیم ملی در چرخۀ معیوب و ضعیف شدۀ بسکتبال در سه سال اخیر، با وجود بازیکنان دورگه هنوز در آزمون خطاست و این بار نیز قرار است این روش با یک بازیکن دورگۀ دیگر آزمایش شود.

در سال‌های گذشته نیز تلاش‌هایی برای آوردن بازیکنان دورگه صورت گرفته بود همچنین بازیکنانی با پدر و مادر ایرانی، اما مقیم خارج از ایران. بعد از قهرمانی‌های بسکتبال ایران در آسیا و موقعیت مناسب لیگ باشگاه‌های ایران به لحاظ کیفیت و دستمزد، شاهد این اتفاقات بودیم و بازیکنانی مثل عرفان نساج‌پور، بنی کوچویی و یونس لاله‌زاده، حضور با استمراری در لیگ برتر و دوره‌هایی هم در اردوی تیم ملی یا بازی‌های ملی همینطور باشگاهی داشتند.

اما موقعیت بسکتبال ایران به گونه‌ای نبود که شرایط برای عضویت این نفرات در تیم ملی به راحتی فراهم شود، چون تعداد بازیکنان در پوزیشن‌های متعدد زیاد بود و کسی که از خارج می‌خواست جایگزین یکی از بازیکنان شود، باید دارای موقعیتی ممتاز، برجسته و منحصر به فرد می‌بود.

در چهار سال گذشته، نوید نیکتاش بازیکن ایرانی – فرانسوی، آرون گرامی‌پور، ایرانی - انگلیسی و مایک رستم‌پور، ایرانی – آمریکایی به ترتیب موقعیت بازی ملی پیدا کردند. نیکتاش و رستم‌پور در لیگ برتر بسکتبال باشگاه‌های ایران هم بازی کردند که برای رستم‌پور امسال نیز این وضعیت در تیم شهرداری گرگان ادامه یافت.

حضور دورگه‌ها تهدیدی برای سازندگی و پشتوانه‌سازی بشمار می‌آید که بیانگر نقصان‌های بسکتبال داخلی در چرخۀ معیوب آموزش و استعدادیابی است. هر چند در سه سال گذشته ثابت شده با وجود داشتن نیرو‌های بالقوه و همتراز یا بهتر از دورگه‌ها یا خارج‌نشینان، ارادۀ فدراسیون بسکتبال و کادرفنی تیم ملی بر استفاده کردن از این بازیکنان بوده و بازیکنان داخلی یا دیده نشدند و یا در پی مشکلات شخصی و سلیقه‌ای کنار گذاشته شدند.

در سال ۲۰۱۷، نوید نیکتاش با تیم ملی در کاپ آسیا به میدان رفت و از سال ۲۰۱۸ به ترتیب رستم‌پور و گرامی‌پور عضو تیم ملی شدند و این روز‌ها در محافل غیررسمی، خبر اضافه شدن یک بازیکن دورگۀ دیگر در تیم ملی بسکتبال شنیده می‌شود. قضاوت در مورد بازیکنانی که تاکنون به جای نفرات داخلی وارد تیم ملی شدند را به مردم واگذار می‌کنیم که آخرین موردش در پنجرۀ دوم کاپ آسیا مشاهده شد.

امکان این که سومین نفر در پنجرۀ سوم به تیم ملی ملحق شود زیاد است. همچنین مکاتبات فدراسیون بسکتبال با برخی دیگر از این بازیکنان نشان می‌دهد بزودی ممکن است در سایر رده‌ها نیز بازیکنان خارج نشین داشته باشیم که در صورت متوقف نشدن این جریان با بازیکنانی بدون کیفیت و بی اعتنایی به سرمایه‌ها و نیروی انسانی در داخل ایران، باید منتظر ضربۀ دیگری بر پیکر بی جان بسکتبال در چرخۀ معیوب فدراسیون و تیم ملی بسکتبال ایران باشیم.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->